Pristatykite programėlę interneto svetainėje


Valdote įmonę ar esate laisvai samdomas specialistas? Turite interneto svetainę? Sukūrėte mobiliąją programėlę? Šie dalykai dera tarsi saldainis prie kavos.

Daugybė žmonių pasaulyje trokšta sukurti tokią mobiliąją programėlę, kuria naudotųsi šimtai, tūkstančiai ar net milijonai. Tačiau geniali idėja negarantuoja sėkmės. Būtina apgalvoti ne tik apie kūrimo procesą, bet ir apie tai, kaip reklamuoti savo appsą. Patarimas, atnešiantis naudos: pristatykite programėlę interneto svetainėje. Tegul portale apsilankę internautai randa atsisiuntimo nuorodą.

1. Sukurkite reklamjuostę

Reklamjuostė (dar žinoma kaip baneris) neturėtų būti įkyri, kelianti atmestinumo. Žinoma, jei reklama bus pernelyg kukli, tai paprasčiausiai nublanks, nesudomins ar apskritai liks nepastebėta. O nepastebėta reklama – tas pats kaip jokia.

Rekomenduojama, kad reklamjuostė būtų puslapio viršuje (tiksliau, visų svetainės puslapių viršuje, nepriklausomai nuo to, ar lankytojas renkasi naujienų, ar kontaktų skiltį). Joje reikėtų pateikti svarbiausią informaciją ir nuorodą. Toji nuoroda atvertų atskirą programėlei skirtą puslapį arba tiesiogiai atidarytų „Google Play“ ar „App Store“ parduotuvę.

2. Pasinaudokite socialiniais tinklais

Pastaraisiais metais saviraiškos laisvė siejama ne tik su asmeninėmis interneto svetainėmis, bet ir su socialiniais tinklais. Išnaudokite tai – pasinaudokite feisbuku ar kitu tinklu, kad žmonės sužinotų, kokį gerą appsą galite pasiūlyti.

Nesikuklinkite, bet ir netuščiažodžiaukite. Nurodykite svarbiausius dalykus – programėlės pavadinimą ir kur ją rasti. Tai viskas, ko Jums reikia.

Kuo labiau lankoma svetainė, kuo daugiau draugų bei sekėjų turite socialiniuose, tuo labiau pravers šis patarimas. Metodas iš esmės tai nesudėtingas, o rezultatas gali pranokti visos įmonės lūkesčius.

Idėjos ir jų įgyvendinimas

Sukurti programėlę išmaniesiems įrenginiams – viena užduotis. Kita užduotis – pasirūpinti populiarinimu. Idėjų esama įvairių: kreiptis į influencerius, pristatyti programėlę tinklaraštyje, reklamuoti el. paštu. Privalumas, jei appsas gražiai apipavidalintas, jei dėmesį traukia jo ikona.

Tarp visų patarimų neprošal atsižvelgti ir į pateiktus ankstesnėse pastraipose – reklamuoti appsą reklamjuostės pavidalu oficialioje interneto svetainėje bei pasinaudoti socialiniais tinklais.

 

Pradėkime darbus jau Šiandien…

Comments are disabled.