Sukurkite patrauklią appso ikoną


Vos pamačius kokios populiaresnės programėlės ikoną, iš karto atpažįstama, kas tai. Tačiau sukurta nemažai appsų, nublankstančių milijoninėje jūroje.

Pradėkime nuo to, kad „Google Play“ „App Store“ parduotuvėse programėlių skaičius siekia ne tūkstančius, o milijonus. Išmaniajame telefone tikriausiai esate parsisiuntę ne vieną. Nepriklausomai nuo telefono modelio ar operacinės sistemos, greičiausiai kasdien naudojatės vienokiomis ar kitokiomis funkcijomis būtent programėlių pavidalu. O ar kada pagalvojote, kas Jus paskatino išsirinkti vieną iš dešimties, šimto ar tūkstančio? Tikėtinas atsakymas – ikonos dizainas. Kaip tik ketinate sukurti appsą? Patarimas Jums – jei norite, kad jis būtų populiarus, sukurkite patrauklią appso ikoną. Rekomenduojama laikytis šių dizaino principų:

  • Unikali forma
  • Kontrastui sukurti pakanka ribotos spalvų paletės
  • Venkite naudoti nuotrauką – ji pernelyg susilies
  • Venkite ilgo teksto, nes jis bus sunkiai įskaitomas
  • Svarbu kūrybiškumas
  • Išbandykite, kaip programėlė atrodo skirtingame fone

Egzistuoja paradoksas: išskirti iš minios gali… paprastumas! Estetiškas minimalizmas gali žymiai labiau pritraukti dėmesį nei perkrautas piktogramos dizainas.

Verta apgalvoti ir spalvų reikšmes, ką kiekviena reiškia rinkodaros požiūriu. Sukurkite patrauklią appso ikoną – tai lyg ir aiškus patarimas. Tačiau parinkti spalvas ne visada paprasta. Todėl neblogai remtis reikšmėmis. Visgi gali būti sunku nuspręsti, kokią savybę labiausiai tiktų pabrėžti. Sufleruoti apie lojalumą ir rinktis mėlyną spalvą? Geriausia raminanti ir asociacijas su gamta kelianti žalia?..

Apipavidalinimo užduotis palengvėja, jei turite įmonę ir logotipą. Tada programėlės dizainas tęsia tą pačią temą ir netgi prisideda prie Jūsų prekės ženklo reprezentacijos. Appsas įgauna savotišką tęsinio, papildymo funkciją, atneša sėkmės nuojautą, šnibžda apie verslo perspektyvas.

Kodėl visa tai aktualu? Ikona arba traukia akį, arba ne. Sunku tikėtis populiarumo, jei vaizdas neestetiškas, nemalonus. Neprošal vadovautis bendrais principais (tokiais kaip ilgo teksto vengimas) ir bandyti generuoti kūrybines idėjas. Tikėtina, kad galutinio varianto apybraižos ateis į galvą ne tada, kai intensyviai dirbsite. Kartais puikiausios mintys aplanko atsiribojus nuo veiklos – geriant arbatą, išėjus pasivaikščioti, sportuojant ar pan.

Pradėkime darbus jau Šiandien…

Comments are disabled.