Išmaniąją programėlę reklamuokite originaliai


Išmaniųjų programėlių kūrėjai kelia klausimą, kaip pritraukti dėmesį. Kaipgi appsas turėtų būti reklamuojamas? Mintys įvairios – dalinimasis socialiniuose tinkluose, nuorodos įterpimas įmonės svetainėje ir kt. O štai dar vienas patarimas – sukurkite netikėtą programėlę. Ir… reklamuokite originaliai!

Produktas ir jo pateikimas

Pats produktas nėra reklama, tiesa? Tačiau SAVITAS produktas bent iš dalies prisideda prie reklamos veiksmingumo. Jei appsas atlieka niekam neįdomią funkciją, kažin ar jis bus plačiai aptariamas, vargu ar pateks į kokias apžvalgas, ar išmaniųjų įrenginių vartotojai norės parsisiųsti. Kūrimo proceso metu pasitelkiamas kūrybiškumas, mąstoma apie įvairiausius variantus. Ir neapsistojama prie tų variantų, kurie atrodo gerokai abejotini.

Kita medalio pusė – aprašymas. Net jeigu programėlė patraukli, gali atbaidyti jos tekstinis pristatymas. Todėl visada svarbu apmąstyti, kaip formuluoti žinutę, kad besidomintys žmonės apsispręstų parsisiųsti Jūsų appsą.

Tai, kas nėra standartiška

Dar viena veiksmų dalis – nestandartiniai pristatymo būdai. Kai kurios idėjos gali pasirodyti nei kiek nevertingos, tačiau įsigilinus suvokiama, jog tai kaip tik originalu. Tarkim, skaitmeniniame amžiuje vis labiau gręžiamasi nuo popierinės reklamos – skrajučių ir pan. Tačiau skrupulingai įvertinus, kad ir kur jas įmanoma išdalinti, kad gavėjai susidomėtų, galima tikėtis neprasto rezultato.

Sukurkite netikėtą programėlę, kuri vienaip ar kitaip išsiskirtų iš pasiūlos. Tada imkitės generuoti idėjas apie reklamą – appsą reklamuokite originaliai. Nepasiduokite nuobodžiausiems variantams, ieškokite alternatyvių sprendimų. Kodėl nesusirašius visų kilusių idėjų? Jei dirbate komandoje, galite „brainstorminti“ (pasitelkti minčių lietų), išbandyti minčių žemėlapio techniką.

Kodėl neprisiminus posakio „nauja yra užmiršta sena“? Galbūt skrajutes laikote atgyvena, bet štai tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku jos gali būti naudingos. Apskritai patarimas skambėtų taip: pamąstyti, kaip appsas sukeltų susidomėjimą ne virtualiame, o realiame pasaulyje. Virtualus produktas nevirtualiai pristatomas? Taip, tai paradoksas. Ir būtent tuo ši idėja žavi.

Tai tik viena iš galimybių. Viskas prasideda nuo programėlės kūrimo, o atėjus laikui ją populiarinti atrandama kelių, vedančių susidomėjimo ir plataus naudojimo link. Ar tai sudėtinga, kiek laiko trunka – kiekvienoje situacijoje tai individualu.

Pradėkime darbus jau Šiandien…

Comments are disabled.