SEO kainos priimtinos ar šokiruojančios?


SEO yra gana pigus būdas pritraukti lankytojų?

Kaina – klausimas, kurį užduoda pirkėjai. O ką mano verslininkai, kai kalba pasisuka apie lėšas optimizuojant interneto svetainę? Nuomonių būna visokių:

  • Brangu, gal net per brangu. Gal geriau bandyti savarankiškai optimizuoti puslapį…
  • Brangoka, bet verta užsisakyti paslaugas, nes tai atsipirks.
  • Palyginti su gaunama nauda, kaina patraukli. Reikia užsisakyti, nes be gero SEO šiais laikais nė iš vietos.

Pirma nuomonė – argumentas PRIEŠ. Antra ir trečia nuomonė – argumentai UŽ. Akivaizdu, kad optimizacija nėra papildomas dalykas, apie kurį būtų galima mąstyti po dešimties metų darbo. Kad verslo sėkmė būtų reali, pravartu iš pat pradžių suvokti, jog, palyginti su gaunamais pliusais, SEO yra gana pigus. Paprastas palyginimas:

  • Žmogus neišleido nė cento šioje srityje ir pardavė prekių už 50 eurų.
  • Žmogus išleido 1000 eurų ir pardavė prekių už 5000.

Skirtumas akivaizdus. Kas geriau – 50 eurų pelnas neišleidus nė cento ar 4000? Aišku, kad antras variantas priimtinesnis kiekvienam verslininkui. Tad vertinant dera apžvelgti ir kontekstą. Tuomet nesunkiai susigaudoma, kad SEO kaina gana patraukli. Nors iš pirmo žvilgsnio kai kurie skaičiai gali pasirodyti bauginantys, jie reiškia ir pozityvią ateitį – pelną.

Viskas dėl lankytojų

SEO kainos gali būti įvairios. Viskas priklauso nuo to, kas atlieka darbus, kokių konkrečiai uždavinių imasi, kokių rezultatų pageidauja klientas. Yra ir daugiau aspektų, tačiau ir šie padeda įsijausti į optimizacijos kryptį.

Pirminis tikslas – kad interneto svetainė būtų matoma. Tačiau iš tiesų tikimasi sulaukti vartotojų dėmesio. Tenka gilintis į įvairiausius dalykus, todėl palankiausia kreiptis į specialistus, kuriems visi šie reikalai yra kasdienė duona.

Kodėl verta kreiptis į specialistus? Todėl, kad taupote laiką, o darbai vis vien juda į priekį. Ir todėl, kad 50 eurų pelnas gali pavirsti 5000. Ir todėl, kad SEO reikšmingas žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos. Ir dar todėl, kad profesionalai nepridarys klaidų. Vaizdžiai tariant, „neprisvilins blynų“.

Belieka palinkėti, kad optimizavimas būtų efektyvus, kad nereikėtų nervintis, kad svetainė iškiltų į pirmą paieškos puslapį.

Pradėkime darbus jau Šiandien…

Comments are disabled.