Kas yra gera internetinė svetainė?


Iš antraštės spėjate, jog bus atskleista paslaptis, kas yra gera internetinė svetainė? O gal jau įpratote, kad antraštės vargiai susijusios su straipsnių turiniu? Šį kartą antraštė ir straipsnis neprieštarauja vienas kitam.

Kas yra gera internetinė svetainė? Štai bent keli atsakymai:

  1. Tai virtuali vieta, kuri patinka savininkams, autoriams.
  2. Tai greitai ir lengvai randamas puslapis, suteikiantis informacijos ar kitokios naudos.
  3. Tai sklandžiai veikiantis programuotojų darbo rezultatas, kuris dizainerių dėka puikiai atrodo.

Lygiai taip pat vertėtų užsiminti apie blogas svetaines: nepatinka net patiems savininkams, sunkiai randamos, neinformatyvios, veikiančios nesklandžiai ir neestetiškos.

Iš esmės svarbu ne vienas dalykas, o jų visuma, įvairovė. Jei į ką nors numojama ranka, puslapis gali tinkamai nefunkcionuoti. Todėl ypač rimti verslai investuoja nemažai laiko ir lėšų, kad viskas būtų kuo puikiausiai, kad nereikėtų ištisai kovoti su trikdžiais.

Patinka, greitai randama, nepriekaištingai veikia

Derėtų patikslinti tris minėtus dalykus.

  1. Kad rezultatas patiktų, puslapių kūrėjai įsiklauso į klientų pageidavimus, o šie savo ruožtu turi išsakyti tuos pageidavimus, antraip atliktas darbas nedžiugins.
  2. Kad portalą pavyktų rasti interneto platybėse, tenka pasirūpinti SEO, nes be optimizacijos sunku tikėtis lankytojų antplūdžio.
  3. Kai funkcionalumas dera su estetiškumu, vertinimai pozityvūs.

Apie ką tai sufleruoja? Pirmiausia apie tai, kad skirtingų punktų išpildymas reiškia kuo geresnį rezultatą. Kitas aspektas – reikšmė. Jei interneto svetainių tema stokotų svarbumo, apie tai čia nerašytume. Tačiau virtuali erdvė naudinga šimtais atžvilgių, nestinga straipsnių: kaip susikurti svetainę, kaip įdiegti vieną ar kitą funkciją, kaip populiarinti…

Internetinės svetainės reikšmė milžiniška, o tai supratus kreipiamasi į profesionalus, kurie žino, kas yra geras puslapis ir kaip tokį sukurti.

Maloni patirtis apsilankius

Gera interneto svetainė – tai daug atsakytų klausimų, daug išspręstų galvosūkių. Kad viskas tinkamai veiktų, nepakanka skirti pusvalandžio. O ir vėliau, tikėtina, atsiras dalykų, kuriuos bus norima patobulinti. Bet pastangos atsiperka, nes tiek klientai, tiek įvairiomis temomis besidomintys internautai mielai renkasi naršyti puikiose svetainėse.

Pradėkime darbus jau Šiandien…

Comments are disabled.